Mijn verhaal

Ik geloof in de kracht van verhalen. Carla Jacobs Tekst & Communicatie

Kracht van verhalen

Ieder mens leeft zijn eigen leven. In de loop der jaren komt er van alles op je pad wat jou vormt: het gezin waarin je opgroeit, vriendschappen en relaties, opleidingen en banen. Dit alles tesamen of misschien juist één impactvolle gebeurtenis maakt jou tot de persoon die je bent. Dat is jouw unieke verhaal.

Al lijkt het soms of anderen door het leven dwarrelen, vol plezier en energie, toch heeft ‘ieder huisje zijn kruisje’. Soms moet je even willen luisteren om het verhaal van de ander te horen. Dat is wat ik doe. Als jij mij jouw verhaal wilt vertellen, ben ik jouw luisteraar en schrijver. Ik ben betrokken en leef me in jouw verhaal en situatie in.

Luisteren naar de ander

Een ‘serieus medje’ ben ik eens genoemd, toen ik iemand vroeg naar zijn eerste indruk van mij. Dat was wel raak, want ik ga snel de diepte in. Waarbij ik je meteen wil laten weten dat ik ook véél van lachen en gezelligheid houd. Ik kijk gewoon eerst een beetje de kat uit de boom en hoef zelf niet zozeer op de voorgrond te staan. Dat past heel goed bij wat ik graag doe en goed kan: luisteren naar de ander. In het contact met jou laat ik mezelf zien.

Ik geloof in de kracht van verhalen. Ze zorgen voor emoties, betekenis, informatie en verbeelding. Mooie verhalen zijn het waard om verteld te worden. Soms kun je dat zelf en soms heb je daarvoor een ander nodig. Ik ben je daarbij van dienst als jouw verhalenverteller.

Brabantse Carla Jacobs woont met man, kinderen en labradoodles Pip en Juul in Sint-Michielsgestel en schrijft met liefde teksten en verhalen voor anderen.

Dit ben ik

Als echte Brabantse – geboren en getogen in Dongen – geniet ik van dat heerlijke accent met de zachte G. Voor studie en werk belandde ik via Eindhoven en Tilburg in ’s-Hertogenbosch. Nog niet zo lang geleden verhuisde ik voor de liefde weer terug naar een dorp en nu woon ik in Sint-Michielsgestel, met man en in en uit vliegende kinderen. We zijn allemaal gek op onze twee labradoodles en je kunt de avonturen van Pip en Juul volgen op Instagram! Het blijft voor mij een wonder dat ik mijn honden met mijn allergie gewoon kan knuffelen, zonder jeuk en niesbuien.

Binnen een paar minuten lopen ben ik in het buitengebied, fijn mijn hoofd leegmaken en genieten van het buiten zijn. In mijn keuze voor boeken ben ik een veelvraat, maar in mijn top 3 staan toch wel (auto)biografieën. In mijn blogs lees je meer over mijn persoonlijke levensverhaal.

Werkervaring

In 2019 gaf ik mezelf voor mijn verjaardag mijn eigen bedrijf als zelfstandig tekstschrijver cadeau. Dit doe ik naast mijn baan als senior communicatieadviseur in de gezondheidszorg. Momenteel werk ik als senior adviseur bij GGZ Oost Brabant. Kijk voor mijn werkervaring op mijn Linkedin-profiel

Verder ben ik als bestuurslid actief bij Hospice Parunashia in Sint-Michielsgestel. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk een hospice voor gasten en hun dierbaren kan zijn. Daarom ondersteun en versterk ik de communicatiekracht van het bestuur van de Vrienden van Hospice Parunashia, onder andere door het vertellen van de verhalen van de vrijwilligers en andere betrokkenen.

Carla Jacobs heeft jarenlange werkervaring als communicatieadviseur en vrijwilliger in de gezondheidszorg en ondersteunt projecten op het gebied van tekstschrijven en communicatie.