Meteen naar de inhoud

Persoonlijke verhalen

Voor mijn opdrachtgevers in zorg en welzijn schrijf ik interviews en artikelen. Vaak gaan ze over thema’s als gezondheid, zorg, rouw en verlies, veerkracht en gedrevenheid. In mijn visie hebben persoonlijke verhalen een duidelijke meerwaarde in je communicatiestrategie. Ze zorgen voor herkenning en begrip bij je doelgroep en betrokkenheid bij je organisatie.

"vrouw luistert naar degene die zij interviewt" bij een tekst over het schrijven van persoonlijke verhalen

Echte verhalen over echte mensen

Cliënten, patiënten, naasten, behandelaren, hulpverleners en vrijwilligers vertellen mij wat hen drijft en wat ze hebben meegemaakt of bereikt. Het zijn verhalen die écht ergens over gaan en die inspireren, enthousiasmeren en zorgen voor herkenning, inzicht en troost.

In mijn werkwijze weet ik tot de kern te komen, de juiste snaar te raken en een goed lopend, leesbaar en aantrekkelijk verhaal te schrijven. Dat kan in de vorm van een interview, blog, rubriek, column of portret. Van tevoren spreken we af welke vorm en omvang het beste bij jouw doel past.

In het contact met de persoon die ik interview vind ik vertrouwen belangrijk. De afspraak zelf is meestal telefonisch of via videobellen. Ik stel je op je gemak en ik leg uit hoe ik werk. Ik luister naar je en stel vragen. In de dagen erna schrijf ik de tekst, die we vervolgens samen doornemen. Zo komen we tot een tekst die raakt en waar opdrachtgever, geïnterviewde én ik blij mee zijn.

interviewen | portretteren | bloggen | ghostwriting | eindredactie

“Ik wilde graag over mijn vrijwilligerswerk voor Hospice Parunashia vertellen, om mensen te laten weten waarom dit zo belangrijk voor mij is. Het artikel dat Carla na ons gesprek heeft geschreven is prachtig. Wauw, wat heeft ze er een mooi stuk van gemaakt. Chapeau!”
Carla Jacobs heeft na ons gesprek een prachtig artikel geschreven.
Christa Pennings