Portfolio

Ik werk voor zorginstellingen en maatschappelijk betrokken organisaties (voor communicatieafdelingen, projectleiders of eigenaren), voor redacties en uitgeverijen en voor particulieren. Bekijk hieronder verschillende interviews en artikelen van mijn hand.

Verhaal van een familie

Voor een liefdevolle familie tekende ik het verhaal van hun zoon op. Met koffie, koekjes en chocolade (van kerstkransjes tot paaseitjes) zat ik met hen meerdere malen aan de keukentafel. Een bijzonder mooie en dankbare opdracht, waarbij ik voelde dat mijn inbreng én het gehele proces van herinneringen ophalen van waarde was.

“Voor onze verstandelijk gehandicapte zoon die niet kan praten en weinig begrijpt wilden wij zijn levensverhaal optekenen. Er komt een dag dat wij er niet meer zijn, zijn enige broer is reeds overleden. Wij vroegen hulp aan Carla om het verhaal van onze zoon te vertellen zodat het ook echt zijn verhaal werd. Dat heeft ze uitstekend gedaan. Het is een prachtig geheel geworden.”
Tiny en Wilhelmien Van Haandel-De Vaan
Write without fear

Wervingscampgne voor vrijwilligers

Voor de wervingscampagne van Alzheimer Nederland ‘Start een carrière als vrijwilliger’ sprak ik acht vrijwilligers van regionale afdelingen. Zoveel mooie mensen gesproken!
Over de evaluatie van de campagne schreef ik een artikel voor de interne nieuwsbrief.

Alzheimer Cafés en Alzheimer Theehuizen

Voor een campagne van Alzheimer Nederland interviewde ik bevlogen vrijwilligers over hun inzet voor de Alzheimer Cafés en Alzheimer Theehuizen. Fantastische opdracht en opdrachtgever.

Online workshop AN

Workshops voor PR-vrijwilligers

In opdracht van Alzheimer Nederland gaf ik workshops aan de PR-vrijwilligers van regionale afdelingen, over content voor sociale media en over effectieve teksten schrijven. Altijd leuk om met vrijwilligers te werken!

“Carla was in no time vertrouwd met onze organisatie, waardoor ze haar workshops heel goed kon afstemmen op de doelgroep. Zo helpt zij ons om het werk van Alzheimer Nederland in de regio beter op de kaart te zetten. We gaan dan ook met plezier en vertrouwen door met deze samenwerking.”
Sandra Conijn, Teamleider Regionale Hulp & Regio Coördinator Brabant

Verhaal van Marin

Voor Janda was het belangrijk om het verhaal van haar zoon Marin te vertellen. De tekst die ik voor haar schreef heeft een plekje gekregen op de site van het Mooi Leven Huis Dommelstreek, een initiatief van ouders van zorgintensieve kinderen. Dankbare opdracht.

“Ik dacht meteen aan Carla toen ik een verhaal nodig had wat de woondroom van mijn gehandicapte zoon, Marin, zou kunnen illustreren. Wat ik haar vertelde, heeft zij op papier zó mooi beschreven, een prachtig talent! Zij wist van ons gesprek echt het verhaal van óns gezin over Marin te schrijven.”
Janda en haar zoon Marin
Janda Bouman
logo-azcfoliant-21-400x400

De zorgondernemer ontzorgen

Zorgondernemer Karin heb ik – in haar eigen woorden – ontzorgd door haar webteksten te herschrijven: “Ik wil je bedanken voor de prettige samenwerking en de wijze waarop je mij en mijn bedrijf neer hebt kunnen zetten. Zo blijft er voor mij meer ruimte over om mijn kwaliteiten te gebruiken bij wat bij mij hoort. ” Kijk, daar doe ik het voor.

Interview bijzonder hoogleraar

Voor het magazine ‘Reinier’ van Reinier van Arkel interviewde ik trauma-expert dr. mr. Elisa van Ee, over haar benoeming tot bijzonder hoogleraar ‘Psychotraumatologie in ontwikkelingsperspectief’ aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit. Fijn gesprek en dito samenwerking.

Agenda bril pen thee 768x768

Verhalen van medewerkers

Het Psychotraumacentrum Zuid Nederland is een TopGGz centrum en is er voor mensen met een post traumatische stressstoornis. Ik interviewde behandelaren en schreef vervolgens persoonlijke verhalen (full quote) voor op hun site. Mooi om met deze experts te spreken over hun drijfveren.

De mensen van Hospice Parunashia

Voor het hospice in mijn dorp schrijf ik met regelmaat verhalen. Ik interview daarvoor de mensen die bij dit bijna-thuis-huis betrokken zijn: vrijwilligers, professionals en soms een familielid of een gast. Deze verhalen krijgen een plekje op de site, in de nieuwsbrief en op de sociale media. Omdat ik uit ervaring weet ik hoe belangrijk een hospice voor gasten en hun dierbaren kan zijn doe ik dit werk met liefde.

“Ik wilde graag over mijn vrijwilligerswerk voor Hospice Parunashia vertellen, om mensen te laten weten waarom dit zo belangrijk voor mij is. Het artikel dat Carla na ons gesprek heeft geschreven is prachtig. Wauw, wat heeft ze er een mooi stuk van gemaakt. Chapeau!”
Carla Jacobs heeft na ons gesprek een prachtig artikel geschreven.
Christa Pennings

Nieuwsgierig?

Heb jij hulp nodig om je verhaal te verwoorden en om te zetten in een mooi geschreven tekst? Ik help je er graag bij!