Meteen naar de inhoud

Portfolio

Ik werk voor organisaties in zorg en welzijn (voor communicatieafdelingen, projectleiders of eigenaren), voor redacties en uitgeverijen en voor particulieren. Hieronder zie je enkele voorbeelden van mijn opdrachten. 

Artikelen voor de RINO Groep

Met ruim 250 cursussen en opleidingen is de RINO Groep in Utrecht een van de grootste opleidingsinstituten voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Voor hun website interviewde ik Rolf Kleber over het online curriculum in traumazorg en -therapie voor Oekraïense hulpverleners en Maartje Hilhorst over het na-effect van corona op de ontwikkeling van jongeren.

Wervingscampagne voor vrijwilligers

Voor Alzheimer Nederland sprak ik acht vrijwilligers van regionale afdelingen. De korte verhalen die ik schreef maakten onderdeel uit van de campagne ‘Start een carrière als vrijwilliger’. Over de evaluatie van de campagne schreef ik een artikel voor de interne nieuwsbrief.
Zoveel mooie mensen gesproken!

“Mijn complimenten! Ik herken me er volledig in, leuk om te lezen, ik word zelf ook weer opnieuw enthousiast over mijn functie.”
Saskia Danen-de Vries, bestuurslid belangenbehartiging, afdeling Amersfoort en omstreken

Verhaal van een familie

Voor een liefdevolle familie tekende ik het verhaal van hun zoon op. Met koffie, koekjes en chocolade (van kerstkransjes tot paaseitjes) zat ik met hen meerdere malen aan de keukentafel. Een bijzonder mooie en dankbare opdracht, waarbij ik voelde dat mijn inbreng én het gehele proces van herinneringen ophalen van waarde was.

“Voor onze verstandelijk gehandicapte zoon die niet kan praten en weinig begrijpt wilden wij zijn levensverhaal optekenen. Er komt een dag dat wij er niet meer zijn, zijn enige broer is reeds overleden. Wij vroegen hulp aan Carla om het verhaal van onze zoon te vertellen zodat het ook echt zijn verhaal werd. Dat heeft ze uitstekend gedaan. Het is een prachtig geheel geworden.”
Tiny en Wilhelmien Van Haandel-De Vaan

De mensen van het Hospice

Uit ervaring weet ik hoe belangrijk een hospice voor gasten en hun dierbaren kan zijn. Voor Hospice Parunashia in mijn dorp Sint-Michielsgestel schreef ik een aantal verhalen, voor de site, de nieuwsbrief en sociale media. Ik interviewde daarvoor de mensen die bij dit bijna-thuis-huis betrokken zijn: vrijwilligers, professionals en soms een familielid of een gast.

"Door de manier waarop Carla te werk gaat, het luisteren en het stellen van de juiste vragen is er een prachtig artikel ontstaan. Terwijl wij elkaar niet kenden heeft zij op een mooie manier mijn verhaal verwoord in een prachtig artikel, waar ik trots op ben en wat goed ontvangen is. Top!"
Wilma Strik, vrijwilliger bij Hospice Parunashia

Alzheimer Cafés en Alzheimer Theehuizen

Voor een campagne van Alzheimer Nederland interviewde ik bevlogen vrijwilligers over hun inzet voor de Alzheimer Cafés en Alzheimer Theehuizen. Fantastische opdracht en opdrachtgever.

Workshops voor PR-vrijwilligers

In opdracht van Alzheimer Nederland gaf ik workshops aan de PR-vrijwilligers van regionale afdelingen, over content voor sociale media en over effectieve teksten schrijven. Altijd leuk om met vrijwilligers te werken!

“Carla was in no time vertrouwd met onze organisatie, waardoor ze haar workshops heel goed kon afstemmen op de doelgroep. Zo helpt zij ons om het werk van Alzheimer Nederland in de regio beter op de kaart te zetten. We gaan dan ook met plezier en vertrouwen door met deze samenwerking.”
Sandra Conijn, Teamleider Regionale Hulp & Regio Coördinator Brabant

Verhaal van Marin

Voor Janda was het belangrijk om het verhaal van haar zoon Marin te vertellen. De tekst die ik voor haar schreef heeft een plekje gekregen op de site van het Mooi Leven Huis Dommelstreek, een initiatief van ouders van zorgintensieve kinderen. Dankbare opdracht.

“Ik dacht meteen aan Carla toen ik een verhaal nodig had wat de woondroom van mijn gehandicapte zoon, Marin, zou kunnen illustreren. Wat ik haar vertelde, heeft zij op papier zó mooi beschreven, een prachtig talent! Zij wist van ons gesprek echt het verhaal van óns gezin over Marin te schrijven.”
Janda en haar zoon Marin
Janda Bouman
Woorden Activerende Zorgcoach Foliant in een cirkel, turquoise en lichtbruin

De zorgondernemer ontzorgen

Zorgondernemer Karin heb ik – in haar eigen woorden – ontzorgd door haar webteksten te herschrijven: “Ik wil je bedanken voor de prettige samenwerking en de wijze waarop je mij en mijn bedrijf neer hebt kunnen zetten. Zo blijft er voor mij meer ruimte over om mijn kwaliteiten te gebruiken bij wat bij mij hoort. ” Kijk, daar doe ik het voor.

Interview bijzonder hoogleraar

Voor het magazine ‘Reinier’ van Reinier van Arkel interviewde ik trauma-expert dr. mr. Elisa van Ee, over haar benoeming tot bijzonder hoogleraar ‘Psychotraumatologie in ontwikkelingsperspectief’ aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit. Fijn gesprek en dito samenwerking.

Verhalen van medewerkers

Het Psychotraumacentrum Zuid Nederland is een TopGGz centrum en is er voor mensen met een post traumatische stressstoornis. Ik interviewde behandelaren en schreef vervolgens persoonlijke (full quote) verhalen. Mooi om met deze experts te spreken over hun drijfveren.

Opgroeien met zieke ouders

Het boek ‘Een pleister tegen tranen: opgroeien met zieke ouders’ raakte mij – als jong meisje groeide ik op met een ernstig zieke moeder – in mijn hart. Voor publicatiebureau In de wolken schreef ik een persbericht over dit boek, dat de hand reikt aan gezinnen met een ernstig zieke ouder én professionals in de zorg, de hulpverlening en het onderwijs. 

“Carla heeft een heel passend persbericht voor ons geschreven. Ze was helder over de deadline.”
Hanneke Fiddelaers, In de wolken

Nieuwsgierig?

Heb jij hulp nodig om je verhaal te verwoorden en om te zetten in een mooi geschreven tekst? Ik help je er graag bij!